Türkiye' de ''homeschooling'' var mi acaba?

İyi akşamlar, kızlar!

Benim bir sorun var, belki siz bilirsiniz. Burda Türkiye'de evdeki eğtimi varmi? 

Mesela anne baba okula çocuğa göndermek istemiyorlar, evde evlat ile çalışyorlar. Çocuğu  sadece sinavlara gidiyor, karne okulda alıyor. 

Amerika' da var öyle bir şey, ''homeschooling'' diyorlar. 

Açikça söylemek ben bu praktik başarlı olabilir inanmiyorum, ama benim bir rus müslüman arkadaşim var, o çocuklar evde oğretiyor. Bana da sormuş, Türkiye' de öyle anneler var mi acaba?  Belki konuşalım, görüşum değiştirim.



Yorumlar

  1. ben duymadım olduğunu. Biz de zorunlu eğitim var diye biliyorum...

    YanıtlaSil
  2. yani 8 yıl zorunlu. daha doğrusu şimdi 4 yıl zorunlu. sonrasında çocuğu kuran kursuna, hafızlığa vb. yollama şansı var. tabi 1-2 sene sadece. sonra 5-6-7-8 okunacak. lise yi ise açık lise okuyabilir.

    YanıtlaSil
  3. ben bunu öğrendikten sonra çok araştırmıştım ama maalesef türkiyede yok. ancak olmasını çok isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu konuda konuşmak isterim ))). Rüsya'da biliyorsunuz gibi, müslümanlar hayatı çok zor. Ama anne çocuğa oğretebilir mi? Universitete yol kapalı zaten oluyor, öyle değil mi?

      Sil
  4. lise de açık lise okunabilir. düz lise veya meslek lisesi.... İmam hatip, çocuk gelişimi gibi lisede bölümler var... her bölüm açıktan okunabiliyor. Üniversiteye girişte bir sorun yok. ama ilk ve ortaokul zorunlu. onları dışarıdan okumak yok.

    YanıtlaSil
  5. latife bu konuda delianne blogunda cok guzel seyler anlatiyor,onun blogunu okur onunla yazisirsan pek cok seyi ogrenirsin.o iskocyada yasiyor.sevgiler.feyza

    YanıtlaSil
  6. Boyle birşey duydum bir kaç sene önce şu yeni yasa dan önce yapanlar var ama yasak.Yakalınca anne babaya hapis cezası

    YanıtlaSil
  7. Biliyormusun, ben bir hanım ile konuştum. O diyor ki, müslüman aileler Rusya'dan Türkiye'ye gelmek çalışyorlar, burda çocuklar oğretmek için. Nasıl oluyor bu iş, nasıl ikamet yaptıryorlar, burda okullar daha iyi sanki, hiç anamadım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adsız için özel. Cevaplıyorum.

DUHA zamanı- bereket zamanı