Kayıtlar

Mart, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tedavi

Resim
Yeninde namaz başladım. Alhamdulilah. Ama zor. Konsantre olamıyorum. Kafamda birçok düşünce var. Yeni bir süre ezbeliyorum. 87. Al A'la süresi. Mükkemel her zaman gibi... Rahmân Rahîm Allah adıyla 1 سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأَعْلَى Yüce Rabbinin adını tespih et. 2 الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّى O, yaratttı ve tesviye etti. 3 وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَى O, takdir etti ve yönlendirdi. 4 وَالَّذِي أَخْرَجَ الْمَرْعَى O, mer'ayı çıkaran 5 فَجَعَلَهُ غُثَاء أَحْوَى sonra da onu çürümüş çerçöpe çevirendir. 6 سَنُقْرِؤُكَ فَلَا تَنسَى Sana okuyacağız ve sen unutmayacaksın 7 إِلَّا مَا شَاء اللَّهُ إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا يَخْفَى Ancak Allah'ın dilediği başka. Şüphesiz O, açık olanı da bilir, gizliyi de  Bugün bu kadar ezbelemek lazım. Sonra devam edecem inşAllah. Annem gitti, kafam çok karışık bıraktı. Ne kadar uzak akrabadan oldum anladım. Farklı dillerde gibi konuşyoruz. Birşey değiştirmek de imkansiz. Zor

Huzurlu günler

Resim
Annem Rusya'ya döndu. Artık üçtane kızlar ile akşama kadar yalnızım ben. Rahat ve huzurlu günler yaşiyoruz. Allah çok şükür. Sadece birtane sıkıntım var. Ayşenur anokula göturmiyorum. Gerçekten zor durumdayım. Götürmek lazım, 23 nisan için dans eğtim yapiyorlar, para da verdik... Ama o kadar çabuk hasta oluyor kuşum benim... Üç gün okula gidiyor, iki hafta grip hastalığı yaşiyoruz. Hem de Şerifeye bulaşıyor. Şimdi bebek ile daha zor oldu. Açikça korkuyorum. Yardımci yok. Üçtane hasta çocuklar bakamam. Ama evde Ayşe ile çalışyoruz, can sıkılmasin diye. Bu da bizim çalışma defteriden birkaç sayfa ))) Sonbaharda birinci sinifa gider inşAllah. Bana göre 5.5 yaş çok erken, ama başka yol yok, ne yaparız bilmiyorum... Annem Moskova'ya arkadaşima hediye göturdu. Arkadaşimin kızı için tavşana diktim. Küçük rus kız Sonya yeni sahibi oldu )))

Ebru deneme

Resim
Dün kızlar ile ebru yaptık. Yanı yapmaya denedik ))) Maalesef normal sadece yeşil boya varmiş. Hat sanatı de denemek istiyorum. Kalem aldım zaten. Ama zamanım yok. Hem bilgi de yok. Gece kızlar uyurken ben de düşüyorum ))) Tam evimiz yeninde meslek kurslar var. Çok yakın, kapıdan 20 metre sadece.  Ama çocuklar ile olmaz...

Yüzsuz ayı

Resim
Kızlarıma ayıcika diktim ))) Dikmek çok kolay hem de çabuk. Ama tatlı oldu bence ))) Şaşırdım, neden göz, azı ve burnu yok kızlar sormadılar. İslama göre helal oyuncak oldu. Yüzsuz )))

Optimistik bitki

Resim
Evimde bir saksı bitki var, zamiokulkas, dollar ağaçı. Çok canlı, optimistik bir bitki ))) Çiçek oluyor diyorlar, ama ben hiç görmedim. Ama yapraklar her zaman parlak ve sağlıklı. Kızlar ile birkaç yeni buzdolabı magnet yaptık, zamiokulkas gibi. Bazen bebeğe sağlamak için çok zaman boş duruyorum, işte elde bir iş olsun, yapiyoruz böyle küçük şeyler ))) Sebze de yapmaya dinedim. Bezelye, domates, sarımsak gerçek gibi ama minicik.