Azım Allah'tan mühteşem bir kitap...

Hayatta bu kadar güzel islama davet görmedim. MashAllah, kardeşim.
SubhanAllah. Maalesef türkçe değil, inglizce ve rus altıyazı.



Nasıl müslüman oldu anatıyor. 
İslamdan önce o bir Hıristiyan misyoneriydı.
Ama yahudiler hz.Isa (sa) öldürdu inanmadım diyor, soru sormak çalıştım, patronlar kızdı itşen attıler ))) 
O da gerçek bir dini bulmaya devam etti. Önce budizm oğrendi. Orda bu kadar kalabalk var ki, diyor. Çok tanrılar, öyle bir şey olur mu? anamadı ve sevmedi. )))
Birtane müslüman ile konuştu. Zenci bir arkadaş ile. O da camiye davet etti. İmam ile konuştu. Birşey anamiyorum diyor. Dede bana oğretti: her zaman insanlardan kanıt iste. Ver diyor bana kanıt! İmam güldü, kitaplıktan Kurani kerim aldı, bu çocuğu verdi. O da okumaya evde başladı. Ve başlangiçtan sona kadar birkaç günde okundu. Hatalar bulmaya çalıştı ))) Ama hepsi cevaplara sorular buldu. Perhamberler hakkında, müslüman dini hakkında, bu hayat hakkında... 114 süresi okundu ve karar verdi: müslüman olacam. Pazartesi günü imama geldi. Müslüman olmak istiyorum. İmam diyor ki: tamam ama şahadada ikinci bölüm var, Muhhamad (sas) sana anlatarım. Dur diyor, sen bana söyle: Bu kitab Muhhamad (sas) ile insanlara Allah gönderdi? Evet. O zaman ben kabul ediyorum. O gerçekten Allahın perhamberdir... 
Ve müslüman oldu. SubhanAllah...

Yorumlar

  1. Eee nasıl anlayacağız o zaman?

    YanıtlaSil
  2. latife allah iman kuvveti versin muslumanim diyen insanlara bu kesime bende dahilim.senin gibi videodaki gibi sonradan müslüman olan kardesler daha idrakli,daha heyecanli ve yaptiklari ibadetten daha cok zevk alarak yasiyorlar.videoyu izlerken hissettigin heyecani yarim turkceyle oyle güzel anlatmissinki.ben izledigimde yada baska bir arkadas maasallah müsluman olmus der geceriz.o kadar.bende cok soruyorum kendime neden bu tadi bende kendimde yakalayamiyorum diye.islami aliskanlik haline getirmisiz galiba ondan.biraz karisik yazdim hakkini helal et.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. latifecigim bu gunku postu neden kaldirdin.esime okuyacaktim,bir baktim kaybolmus.yazdiklarina katiliyorum insaallah bende tefsirle beraber kuran okumayi kendime adet haline getirecegim.

    YanıtlaSil
  4. ben düşünecem biraz daha, bu konu da yeninde post yazım. senin yorum ile. çünkü gerçekten çok önmli konu, bana birkaç tane daha fikir oraya eklemek lazım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adsız için özel. Cevaplıyorum.

DUHA zamanı- bereket zamanı