Çak-çak

  Dün çak-çak yaptım. Tatar mutfaktan bit tatlı. Tatarlara her zaman çok sevdim ben. Onlarin kültür, dil, mutfak, din tabii ki... Ben ne zaman müslüman oldum, Alhamdulilah, Rusya'da tatarlar bana çok yardım ettiler. Eminim, onlara bana Allah gönderdi.
  İlk Ramazanda benim hayatta zor zamanlar varmiş. Ben işten çiktim, yeni işe alışmak çalıştım. Bu yeni yere zaten başörtulu geldim, insanlar öyle bana baktı ki... Çengen misin, kimsin sen? ))) Ben müslümana çok benzemedim sanıyorum ))) Birtane kız varmiş. Bana görünce güldu. Sonra otekisi odadan bilgisiyara mesaj geliyor : Allah hakkında ne duşünyorsunuz? Ben yazıyorum: korkma, ben terrorist değilim, size patlamam... O da yazıyor: hayır, siz müslüman misiniz?  ben de Alhamdulilah diyor... Sonra biz konuştuk, camiye bereber gitmeye karar verdik. O da oruç tuttu, ama namaz kılmaya bilmedi. Tatar bir  kız. Gülnara adı.
İşten sonra biz otobusa bindik, camiye gittik. Geldik, kimsey yok. Babaylar oturyorlar. Tatarlar öyle yaşlı insanlara diyorlar. İsa mi sin- Gulnara diyor.( nasılsziniz gibi ) Onlar tatarca cevap verdiler. Camiyede Allah şukür birtane kız varmiş. Orda çalışyor. Ben müslüman oldum, diyorum. Ama namaz kılmaya bilmyorum. Gosterebilirmisiniz? ))) O Alhamdulilah-alhamdulilah diyor, gözleri yaş oldu. Abdest aldık, o namaz bize gösterdi ve kaçti. İş varmiş. Biz arkadaş ile oturyoruz. Huzur, rahatlık, mutluluk hassetik... Oturduk biraz, eve gittik. O gündan sonra namaz kılmaya başladım. Önce sadece Fatiha okundum, sonra oğrendim yavaş-yavaş. Nasıl ağladım benim ilk namazlarda... Haytta unutmam. Alhamdulilah. 
  Sonra Kuran okumaya oğrenmek istedim. Kurslar buldum, ama uzak, bir tatar okulda. Harfları oğrendim. Birazcik okumaya oğrendim. Ama Türkiye gitmek kısmet oldu, devam etmedim. Kuran artık okubiliyorum, Alhamdulilah, burda oğrendim. Bu kurslarda çay içtik, tatarlar çak-çak getirdiler. Ondan bu tatlı çok seviyorum ben. İslamda ilk zamanlar bana hatırlatıyor...



Youtube'da bizim camiye buldum. Bu adam müslüman değil, işte sadece ziyarete geldi. Bu benim ilk camii.  Ama o zaman ikinci kat yoktur, camiyede inşaat varmiş. MaşAllah ne kadar güzel yapmişler! 


Birkaç sene önce bu konu ''Altınoluk'' dergisi için yazı yazdım. İşte bu yazı, ama rusça tabii ki. 






Yorumlar

  1. okurken ağladım.. maşallah barekallah abla. Rabbim hepimize böyle içten ağlamalar,içten namazlar nasip etsin. sevgiyle. duayla..

    YanıtlaSil
  2. Nekadar güzel, allah sana nasip etmis:) ilk duygularin neydi nasil karar verdin musluman olmaya bunlar hakindady yazarmisin ? Ne düsundunde agladin ilk namazinda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adsız için özel. Cevaplıyorum.

DUHA zamanı- bereket zamanı