Adsız için özel. Cevaplıyorum.

İnsan bu kadar kocaman yorum yazdı ki...
 İsmi yazmadi ama...Yoruldu heralde.
Buraya eklecem ve inşAllah cevap verecem. 

"merhaba,yazmadan duramadım,özür dilerim ama yazılarınızı okudukça içim sıkıldı,bunaldım,sizi anlamaya çalıştım,ama oldukça marjinal buldum,normal sınırların içinde olmadığınızı düşünüyorum,çok abartmışsınız bence,bakın başörtüsü İslam a has bir kavram değil,hristiyanlıkta da var yahudilikte de,başörtüsü takmak için mi musluman oldunuz,nedir bu hijab hijab hijab takıntısı,ayrıcalıklı özel mi hissettiriyor?Eski değil şimdi ki Rus köylüleri bile eşarp takıyorlar,rahibeler de kapalı,bunun için musluman olmanıza gerek yokmus yani.Eski fotoğraflara bir bakın, sıradan avrupalı halk eşarplı,anadoludaki hristiyanlar eşarplı.Ayrıca muslumanlıkta yuz kapamak yoktur,bir ayette Peygamberimize evlenebileceği hanımlar sayılır ve onlardan gayrisinin haram olduğu söylenir ve eklenir,güzellikleri hoşuna gitse bile... Bakın cok ilgimi ceken bir gercek var,guney sahillerine tatile gelen turistler,çok güzel hanımlar ve genç kızlar,burda kimsenin yuzune bakmadığı ,adam yerine koymadığı eğitimsiz,çoğu zaman"



 Birkaç sefer yorum okundum anadım inşAllah...)))
Elhamdulılah, ben hicab konu takıldım.
Ve gürür ediyorum. 
Ben, rus kadın, yalnış yoldan kaçtım. 
Şırk dan kaçtım! 
Elhamdullılah, tek doğru yol buldum. 
Ve ondan gürür kendimi ediyorum.
 Hicab müslüman hanım için imana çok ozel bir parçası. 
Herşey den önce, Rabimiz bize bunu yapmak söyledi.
Güzelik yabancilerden saklamak.
Nasıl saklamak?
Fikh kitablarda var zaten.
Yüzü ve elleri açmak olabilir sadece.
Biz Allaha  itaat ediyoruz.
 Şartsız. 
Onun için zaten biz bu dünyaya geldik. 
Biz Allaha şükür ediyoruz.
İbadet yapiyoruz. 
Hicab bu ibadettir.   
 Başka islam konular da takıldım. 
Tauhid, ihlas, adab, akıde, tedcvid...
(Belki siz bu kelimler bilmesiniz, google size yardımcı olsun)))



Türistler? ))) Tabii ki onlar yuzu bile bakmazlar.  Cahiller işte...Yazık onlara. Allah iman versin... 
Bizim özelikler. Biz onlara benzemiyoruz tabii ki. 
Doğru. Müslüman kefire benzemez. 
Hem de dış hem de iç.

Kuran Kerim, 109

1. De ki: "Ey Kâfirler!"  
2. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem."  
3. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."  
4. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim."  
5. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."  
6. “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.”


Elhamdulılah ben hicaba takıldım, Elhamdulılah ben islama takıldım. Allahım çok şükür!


P.S. Durmiyor benim davetsiz Tulay misafir ))) Yeninde cevaplıyorum. 
Daha ne söylebilirim ki?
Hijab you say, Huh )))
İşte bu kirmizi arkadaş senin can sıkıştıryor, benim takıntısı değil. ( o kadar modern insan inglizce biliyor sanıyorum)))


Ahireta kadar değiştermez bu! Oku!
Ben demedim Allah subhana va taala dedi.

Nur suresi 31 ayet

 وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّـهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون
31. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!


Artık bu blogda adsız yorumlar yasak. 
Söylemek birşey varsa, adı yaz, bloguna veya sayfaya link ver, sonra yaz ne duşünyorsun. 

Yorumlar

  1. Sevgili Latife, sen bu kıskanç! kelimelere gkarşı en güzel cevabı vermişsin, tebrik ederim.. :)

    Emin ol ki, sen çok iyi anlamış ve anlatmışsın..

    Anlayamayan, göremeyen kalpleri mühürlü, gözleri kör insanları ciddiye alma!

    sevgi ve selam ile.. iyi geceler..

    YanıtlaSil
  2. Başka ne söylecem ki? Yazık onlara işte... Allah razı olsun iyi söz için. Allah sana da rahatlık versın!

    YanıtlaSil
  3. Latife can, hiç umursama.. o ne anlar hijabı, Allahın emrini? biz de böyleydik, unutma.. cahildik.. bilmiyorduk.Allah bize doğru yolu gösterdi ve alhamdulillah müslümanlardanız. ne buyuk gurur! Allah canımızı da bu iman üzerine alsın.Ameen!

    Biz bu insana sadece dua ederiz ve Allahtan hidayet isteriz..

    Ayrıca arkadaşa cevap vermek istiyorum, "evet,biz böyleyiz.size sıkıcı gelebilir, normaldir.. biz otururken,kalkarken, yan yatarken yatağımızda, yürürken hep Allahı anarız.. Onun emirlerini hatırlarız.. Onu zikr ederiz... Bir birimize nasihat ederiz.. Konuşmamızla, yazımızla bile Allahı anlatır, tebliğ ederiz.. evet biz böyleyiz alhamdulillah .) "

    AsSalam Alaikum Wa Rahmatullah!

    YanıtlaSil
  4. Sen Rus bir bayansin vede dogru yolu bulmussun Elhamdülillah. Bu yorumu yazan seni kiskanmis, Müslümanim diyenlerden ama bir türlü Müslüman gibi yasayamayanlardan kendini yazisiyla cok belli etmis zaten. Bosver kafa yorma kardesim.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bencede cok guzel cevap vermissiniz... Sizi bir suredir takip ediyorum ve kendinize olan guveninizi takdir ediyorum. Allah yolunuzu acik etsin ins.

    YanıtlaSil
  7. latife hanım isim yazacak yer yoktu yorum kısmında,ben size mail adresimi yazayım.tlklc334@gmail.com,yazdıklarımın bir kısmını anlamıssınız ve yorumun son kısmı eksik,gunumuzde musluman kadınlar digerlerinden farklı giyiniyor,eskiden ,cok değil bir yuzyıl once herkes kapalıymıs,gonderdiginiz İsa papaz resmi sadece ayrıntıda farklı,temel olarak aynı,genis elbiseler giyinmşisler,yuzyıllar içinde o kadar fark olsunartık

    YanıtlaSil
  8. yorumun eksik kısmı soyle idi,cok guzel eğitimli turist hanımlar guneye tatil icin gelip ,burada turklerin yuzune hic bakmadığı,adam yerine koymadığı garsonlar ile evlenip ,buyuk ask yasıyorlar,biz ise hayretle seyrediyoruz,sizin yazılarınızı okurken din hakkında benzer bir tavır sergilediginizi dusundum.Benzer yabancı kadın tavrı.

    YanıtlaSil
  9. Bence bu tarz olumsuz yorumlara aldırış etme. Sen güzel bir şekilde cevabını vermişsin. Tek başına tevhidi araştırsalar bile bir çok konuda bilgi sahibi olabilirler. Bizler seni çok seviyoruz ve hep yanındayız unutma.

    YanıtlaSil
  10. sizin sadece İslam a ait gordugunuz kapalılık diger dinlerde de var, bunu kabul etmek hosunuza gitmiyor sanırım.

    YanıtlaSil
  11. Hosunuza gitmeyecek birsey daha soylemek istiyorum,maalesef Bakara 62 Ayet de cennete gideceklerin sadece muslumanlar olmadıgı da belirtilmis.sevgiler
    Tulay

    YanıtlaSil
  12. Latife Hanım ben sanki neden Allah a kosulsuz itaat ediyorsunuz demisim gibi anlamak istemissiniz,oysa siz bir yazınızda yuzunuzu kapatmaktan bir yazıda cadorda bahsetmissiniz,İslam asatı, orta yolu tercih eder,asırı gitmeyi onermez,siz kapalılığı sadece islam a ait sandığınız için bu konuyu takıntı yapıp abartmıssınız diye dusundum ben,eskiden yahudi hristiyan musluman hep kapalıymıs e musluman kadınlar ben muslumanım ben farklı olucam diye yırtınmıyorlatnıs emin olun,gunumuzde kentlerde sadece musluman kadınların kapalı olması sizi yanıltmasın,diger dinlerde de kapalılık var ama aynı Turkiye de oldugu gibi bırakılmıs,kırsal da hala devam ediyor hatta.

    YanıtlaSil
  13. canım hamdolsun,elh ,müslümanız iyiki varsınız ,sevgiyle Allaha yardımcımız olsun:)))

    YanıtlaSil
  14. Masallah, verdigin cevap karsinda gozlerim doldu cok haklisin emin ol ki sen cok dogru anlamis ve cok guzel savunmusun kendini allah razi olsun, Hayirli gunler

    YanıtlaSil
  15. Kızlar hepinize Allah razı olsun! Çok sağol yardım için!

    Tulay,canım. Yanı sorun ne? Tamam, başörtu her dinde var. Ne var bundan?
    İslamdan sonra başka dinler iptal etmiş. Onlar hep ateşe gidecekler, senin haber var mi? Sadece müslümanlar ahiret kazanacaklar inşAllah. Onlar bana için hiç ilginç değil. Sadece daveet yapmak çalışyorum. İyi insanlara bizim dina getirmek çalışyorum.
    Ben de biliyor musun, eğtimli bir kadın. Televizion ve Cinema universitete bitirdim ben, TV 7 sene proglamlar ve filmler yaptım.
    Yanı cahil değilim ben.
    Sen gerçekten müslümansa, tevsiye edecem. Sen oku. Sufii kitaplar değil. Kuranın tesfiri oku. Alimler ile konuş.İstersen ben de seninle konuşalım. Ben alim değilim, ama yanı basit şeyler anatabilirim inşAllah.

    YanıtlaSil
  16. Bu arkadaşın kendi kafası karışık, karman çorman bir halde.. senin de türkçeyi iyi anlamadığını, iyi konuşamadığını düşünerekten daha karman çorman yazmış... .)
    Bakın kardeşim, örtünmek için neden İslamı seçtin gibi bir şey demeye çalışmışsınız sanırım .)

    İslamda namaz da var, İslamda bol bol Kuran okumak da var ve evet hijab da var ve Latife bacım yazılarında onlara deyinmesi de normal.. Çünkü, öyle yaşıyor.. öyle düşünüyor, evlatlarına da öyle öğretiyor.. Sizin için belki din bir kültür ve ya camiye kapatılmış bir şey gibi görüne bilir, ama bizim için yaşam biçimi. O yüzden her an bunları hatırlıyoruz ve nasihat ediyruz, tebliğ ediyoruz. Çünkü Din nasihattir diyor Allah s.w.t

    Bi de bir yerde "sizin sadece İslam a ait gordugunuz kapalılık diger dinlerde de var" demişsiniz.. bunu inkar eden mi var? Kapalılık hristiyanlıkda var diye Latife kardeşim İslamı kabul etmemelimiydi? bu nasıl kısır ve saçma bir düşünce?!

    Bi de Bakara 62 den bahs etmiş, malesef kendiniz hiç bir ilminiz olmadan ayeti tefsir etmişsiniz.. bu da çok komik bi durum.
    Cennete sadece ve sadece müslümanlar girecek bir şey yoktur. orda Muhammed Peygamber s.a.w den önce yaşayan yahudilerden,hristiyanlardan bahsediliyor. İslam geldikten sonra sadece ve sadece bu dine inananlar ve amel edenler Cennete girecektir.

    "Bundan sonra kim İslâm'dan başka bir din ararsa, ondan asla kabul olunmaz ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardandır." ayetini ve bu ayete benzer bir çok ayet ve hadisleri okumamışsınız galiba. okumadan da,aklınıza ne gelmişse yazmışsınız .)

    Gidin tefsir okuyun, buyuk alimler var, mesela gidin bir İbn-i Kesirin tefsir kitaplarını alın, fazla değil ya, 10 cilt kitap 180 tl..

    Güzel olur, okursunuz ve hiç değilse önünüze gelen yerde cahil cahil konuşmazsınız

    YanıtlaSil
  17. "siz bir yazınızda yuzunuzu kapatmaktan bir yazıda cadorda bahsetmissiniz,İslam vasatı, orta yolu tercih eder,asırı gitmeyi onermez"

    .)))) ay bu cümlenize de ayrıca çok güldüm.

    Bakın kardeş, Kurani Kerimi okuyun, tefsirler okuyun.. evet İslamda yüz kapatmak vardır.. Hatta farzdır! bunu çekinmeden söyluyorum, ve Allahın adına yemin ediyorum, vallahi yüz örtmek farzdır.
    Bu konuda size sayfalarca yazılar sunarım, kaynaklarıyla delilleriyle. ama burası buna müsait değil.
    "İslamvasatı, orta yolu tercih eder" demekle komik bi duruma düşüyorsunuz..

    evet tabiki Allah aşırıya kaçanları sevmez..
    tevafuk, bugun arkadaşlarımla sohbet ediyorduk, birinden bahsedildi. Hanım arkadaş evine gelen hanım arkadaşa kapıyı eşofman takımıyla açmış, bu yüzden bu hareketini kötü görmüşler.. dinle alakalandırmışlar bi de.)
    işte bu dinde aşırıya gitmekdir. evet İslamda örtü farzdır, ama namehremin yanında. ama evde hanım hanıma otururken, bir kadın saçını da aça bilir, eşofmanla da otura bilir..

    Ama İslamda,Kuranda jilbab (başdan aşağıya doğru sarkan bir örtü) geçiyor ve buna ehli sünnet hanımlar itaat ediyorlarsa, siz buna aşırılık diyemezsiniz. çünkü, komik duruma düşüyorsunuz..

    Aslında cevap vermicektim ama, bilgisizce yazdığınızı gördüm ve açıklamaya çalıştım.. kim bilir, belki benim yazımla doğruları anlar, güzel güzel Kuran okur, tefsir okursunuz. kendi heva ve nefsinizden konuşmayı bi kenara bırakırsınız diye..

    P.S - ben yabancıyım, türkçem iyi sayılmaz. dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.
    vesselam

    YanıtlaSil
  18. Adsız Tülay hanım, sizin ne dediğinizi, ne anlattığınızı tıpkı kendiniz bile anlamadığınız gibi buradakiler bile anlayamadı? Derdiniz emeliniz nedir bilmiyorum ama ben bile, dil bilgisinde ders verebilecek düzeyde bir insan olarak sizin yazınızı okurken yabancı dil okuyormuş gibi hissettim.. Anlaşılmak istiyorsanız karmaşa yaratmak yerine az ve öz yazın yeterli.. Yine de herkesin fikrini saygım var, amacım sizi yargılamak felan değil, lütfen yanlış anlaşılmasın..

    YanıtlaSil
  19. Video nerde? Seytan hijab sevmez. Cok hosuma gitmisti, bulamiyorum??

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ben Derya, yorumları okuyunca dayanamadın hristiyanlıkta veya yahudilikte yada bilmedigimiz baska bir dinde kapanmanın olması cok dogal çünkü islamiyetten önce gelen peygamberler ve onların getirdiği dinlerde Allahu teala tarafından gönderdi,sonra bu dine inananlar gelen kitapları ve tabi emirleri kendilerine göre değiştirip bozmaya baslayınca başka peygamber ve kitaplar gelmeye başladı taki islamiyete kadar ondan sonra başka bir din gelmeyecegi acıklandı ve Kuranı Kerimin değiştirilemeyeceği..Özet olarak o dinlerde önceden doğruydu mesela yahudilerde domuz eti yemiyor hala,yada namaz kılan rahipleri duyuyoruz ama simdi diğer dinler karışmış bozulmus neyin doğru neyin yanlış olduğu bilinmiyor
    Bu arada Latife hanım yazılarınızı okuyorum çok hoşuma gidiyor müslümanlığı maşallah bu şekilde yaşamanız bizim gibi müslüman ülkede doğup yaşayanlara ama hala başkaları gibi olmaya özenenlere bir ibret insanın elindekinin değerini bilmemesinden kaynaklanıyor ...Size yorum yazan kişininde kafası karışmış cok doğal Türkiyede malesef kapalılık öyle cok eleştiriliyor ve kötüleniyor ki insanlar neye inanacağını şaşırdı.Belkide sizin göreviniz ilginç ama bunu anlamakta zorlananan müslümanlara kapanmanın neden gerektiğini ve güzelliğini anlatmaktır ...İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olur...Derya

    YanıtlaSil
  21. takılmayın böyle yorumlara..sizin yolunuz allah yolu inşallah ...doğru bildiğiniz yoldan ayrılmayın...

    YanıtlaSil
  22. Latife Hanım,yazılarınızı okudugumda içim sıkıldı, bunaldım,dogru, ama o anki hislerle yazdıklarımla üzülmenize neden olduysam özür diliyorum,umarım hakkınızı helal edersiniz.

    YanıtlaSil
  23. Selamünaleyküm Latife hanım ve yorum bırakan arkadaşlar çok güzel cevaplar verdiniz Allah sizlerden razı olsun..

    YanıtlaSil
  24. Vallekum selam! Evet MashAllah! Hepimize Allah razı olsun ve kabul etsin. Biz doğru yolda Alhamdulilah!

    YanıtlaSil
  25. merhaba sanırım sizde dobrı veçir :) maşallah ne güzel cevaplamışsınız adsız kişiyi...birçok müslüman geçinene rağmen iyi bir yol tuttuğunuzu görebiliyorum...sanırım sonradan müslüman oldunuz bu yüzden doğuştan müslüman olanlar sanıyorki sonradan müslüman olmuş biri müslümanlık hakkında ne kadar bilgili olabilir..ama şunu söylüyeyim araştıran bilinçle müslüman olanlar neye neyin gerektiğini çok daha iyi bilip uygulayabiliyorlar...Allah nazarlardan saklasın...sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Merve, bloguma hoşgeldiniz! Çok sağol. Size de nazardan Allah saklasın ))) Bloguna geldim ve takıp edecem artık. Kombiler pek sevdim. Ben de öyle stil seviyorum. Allah emanet olun!

    YanıtlaSil
  27. teşekkür ederim latife hoşbuldum :) beğenmene çok sevindim blogumu...iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  28. arkadasim,sectigin yol sadece seni ilgilendirir,ama bukadar radikal yazarsan bir cok kisiyi rahatsiz edebilir.herkes kendine gore dinini yasar,herkesin inanci kendine,kimseyi yargilama hakkimiz yok,tek rab bu hakka sahiptir.ama bazen yazilariniz cok itici,kullandiginiz kelimeler,sizin gibi yasamayan insanlari asagilar yada kotuler tarzda,sizin dogrunuz size,baskalarininki kendine,ayrica herkes sizin inandiginiz tarzda ve yasadiginiz tarzda muslumanligi yasamak zorunda degil,bu demek degilki sizin yasam sekliniz tek dogru digerleri yanlis,yazilarinizda baskalarinin yasantisina ve inanc sekline saygi gosterirseniz ,kimsenin cani sikilmaz.herkesin imani kendine,ayrica isin bide show kismi var,madem bukadar dindar bir muslumansiniz niye bukadar herseyi insanlarin gozune batirircasina anlatiyorsun,gizlilik denen bisey var.

    YanıtlaSil
  29. Allahım yardım et! )))
    Kaçtane kişi sana cevap verdiler! Ben daha ne söylebilirim ki? İşte diniMIZ oğren, bilgi yetmiyor sana! Allah emanet olun!

    YanıtlaSil
  30. Adsiz, sana sadece tek bi şey dicem, git kitap oku, ilim al ve dinini öğren .)
    vesselam

    YanıtlaSil
  31. adsız bence burda show yapan sadece sensin...haddini bil...islam dininde kurallar bellidir...sen uyabilirsin yada uyamazsın...bu senin sorunun..neden canının sıkıldığı seni sıkan bir bloga girip baştan sona kadar okuyup canını sıkıyorsunki ...git dışarı çık dolaş gez biraz kafan dağılsın...başkalarının teşhirciliği seni rahatsız etmiyorda dinini dilediği gibi yaşayıp bundan memnun olup kendiyle gurur duyan biri mi rahatsız ediyor seni..vah vah...bu blog latifenin ister show yapar (ki bu senin deyimin anla diye söylüyorum) isterse yemek tarifi verir..bu seni hiç mi hiç bağlamaz...sevmezsen girmezsin olur ve biter...senin olayın canının sıkılması değil islamı yaşayabilenlerin canını sıkmak...ama canımız sıkılmıyor emin ol...bak hatta sana dua ediyorum kıymetini bil :)

    YanıtlaSil
  32. )))) Merve! Sağol!

    Ben islama davet yapmaya çalışyorum, benim islamda menuniyetle, mutlulukle paylaşmak çalışyorum. Ya bu kız burda ne yapiyor ki??? ))) O zaman dişarda kapalı kadına de: sne marginal misin, radikal misin? ))) Onun kocasi hemen cevap verir ))) Eşim zanten merak ediyor kim mi bu adsız adam )))

    YanıtlaSil
  33. umursamayacaksın latife...laik geçinen vatandaş nasıl ben özgürüm dilediğim gibi yaşarım diyorsa sende bunu diyeceksin...hani her koyun kendi bacağından asılır demeyi biliyorlar sıkışınca...

    hatta ben senin yerinde olsam bu insancağıza cevap bile vermem ..çünkü anlamaya niyeti yok..eleştirme güdüsüyle gelmiş...anlama isteğiyle değil...boşvereceksin...herkese hakkı kadar değer vereceksin olacak bitecek...neden durumu izah etmek için ısrar ediyorsunki...kullandığın harfler ziyan oluyor :)

    YanıtlaSil
  34. MERHABA,ikinci yorumu bırakan adsız ben degilim,sevgiler tulay

    YanıtlaSil
  35. dini ogretmek sana mi kaldi.kafana o bez parcasini takip ,kuran okuyosun diye iyi musluman mi oldun,allah sana yardim etsin cunku acinacak durumdasin,

    YanıtlaSil
  36. Kızma kızma, Tulay ))) Sen benden ne istiyorsun ki? ))) Bloguma geldi,moral bana veriorsun. Hangi cevap sen bekledi ki? Nasıl yaşiyorsun yaşa, benimle uğraşma! )))
    Başka blogları oku, benim okuma, rahat ol!

    YanıtlaSil
  37. Ben bez parçası sadece kafaya takmadım ki... Birtane da popaya taktım, birtane bacaklara, işte hijab oldu.))) Ama nazıl sen kızıyorsun! neden? sana ne benim hicab? bunu anamiyorum. sen beni görmedi,hayatta görmeceksin. sana ne?
    Ben otekisi dünya gördum, kafirler ile yaşadım. Onu biliyorum. Ama sen bizim müslümanlar dünya bilmiyorsun, ne karişyorsun ki? Anamazın sen, çalışma. Başka bloglar oku, bana rahat brak!

    YanıtlaSil
  38. Ben sana islama oğretmiyorum ! İslama davet ediyorum Bu benim hakkım şariata göre. Oku oku oku!

    YanıtlaSil
  39. adsız vatandaş insanların bez parçası takması bundan hoşnut olması neden sana bu kadar batıyor? onun hesabını Allaha senmi vereceksin...hem latife burda ben dünyanın en iyi müslümanıyım mı diyor...artı olarak seni saygı ve terbiyeye davet ediyorum vatandaş ! o bez parçası dediğin bizim inancımızın gerektirdiği bir şey...başörtüsüdür adı..sen bunu aşağılayamazsın...o hakkı sana tanımıyoruz...eğer aşağılamak istediğin birşeyler varsa kudurmuş nefsini aşağıla...bu kadın belki önceden katolikti...ama kendine ve bize göre doğru yolu buldu...o halinden memnun ama sen belliki değilsin..önce kendi kusurlarına çare bul sonra başka insanlara sıra gelsin..ki gelmez merak etme...:)

    YanıtlaSil
  40. allahım ! hepiniz nasıl nefret kusmuşsunuz öyle !!!! insanı dinden soğutursunuz valla pes.

    YanıtlaSil
  41. Sonradan Müslüman olanlara imreniyorum.Biz kulakdan dolma yaşıyoruz ama siz araştırıyorsunuz.Allah Razı olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DUHA zamanı- bereket zamanı