Khimar-Çador

Niyetım var. Öyle bir kiyafet giyimek istiyorum. Khimar veya Çador diyorlar. Yüzum kapatmak da iyi olur ama ben hazır değilım daha galiba, hem de burda Türkiye'de bakarlar heralde sokakta... Ama İnşAllah zaman ile kapatarım. Eşim kabul ediyor, Alhamdulılah.
Arkadaşimle baktık ebay.com da şimdi, 40 tl ykın fiyat. Posta ile beraber. Biraz pahalı... Belki dikmek olur. Burda öyle khimar hiç görmedim. Belki bir yerde vardir, siz biliyormusunuz?


Google'de yazdık: nikab, khimar, hijab. Bu resim google gösterdi bize ))))


Yorumlar

  1. Ah canım çok sevindim senin adına, arkadaşlara sorayım ben var mı diktirtebileceğin yer ve fiyatları nedir..

    YanıtlaSil
  2. Ben de ilk başörtüsü ve pardesüyü nisan ayında giydim (1992 yılında)
    Bu sene nisan ayında da içimden geldi çarşaf giydim (benim çarşafım siyah mavi değil!)
    Ama resimde ki çarşaf değil herhalde ilk defa görüyorum tek parça galiba..
    Çok güzel hayırlıysa Allah'ın yardımıyla bulur giyersin inşaallah..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. bu tarz kıyafeti iranlılar çok kullanıyorlar sanırım, hacda görmüştüm, ben de çok aradım, hiç değilse hicazda kullanmak için ama bulamadım, onlar da diktiriyorlar galiba, yarım daire şeklinde tek parça bir kumaş..

    YanıtlaSil
  5. Canım İranda kullanılıyor bu örtü.. denemiştim Baküde, rahat değildi. gerçi onlarınki önden açıktı elleriyle tutuyorlar hep ondan zorlanmıştım. bu daha pratik.. rahat gibi geldi.
    maşaAllah sana!

    YanıtlaSil
  6. E.a. bloğunuzu yeni keşfettim hayırlı olur inşallah. Ben İstanbulda yaşıyorum burada daha şanslıyız seçenekler çok elhamdulillah. Fatih çarşambada rahatlıkla bulabilirsinz hem çok ucuz hem de çok kullanışlı.

    Bende beş-altı sene önce çarşaf giydmi ve aradığım huzuru buldum elh. Daha önce pardesü giyiyordum maalesef şimdi modellerin elbiseden farkı yok çok cazip, başörtüler derseniz mendil kadar ışıl ışıl taa nerelerden ben buradayım bana bakın diyor!

    1988 de giymiştim ilk o zamanlar pardesüler bol başörtüler çok harikaydı 1m 20cm idi... Şimdi moda müslüman kadınları çok komik hale dşürdü Türkiye de kadınlarda alet oluyorlar farkında olmadan herhalde... Her yerde saksı ve kavanoz kafalı kadınları görmekten bir hoş oldum.. Galiba kase falan koyuyorlarmış büyük süngerler akıl fikir ver Allahım:)))
    selamlar Saadet

    YanıtlaSil
  7. Ayrıca çarşafın rahatlığı şu elinizle tutmanıza gerek yok sonra rüzgar estiğinde hiçbir yeriniz açılmıyor bu çok güzel:)peçeli veya iğneli modelleri var ben peçeli almıştım rahat kullanamadım bunaltıyor gözlüklüyseniz buhar yapıyor iğneli kullanıyorum.

    Asrın büyük alimi kadının kalesi çarşafıdır demiş,çok eskidende ilgi duyuyordum giymek nasib oldu elh. Dışarda müthi bir rahatlık hissi kazandırdı bana oram belli olacak buram belli olacak tasasından kurtuldum... Saadet

    YanıtlaSil
  8. Kusura bakmayın gene ben bu son, fakat Rusya da çarşaf zor şimdi aklıma geldi kamikaze zannediyorlar herkes ürküyor haklı olarak çünkü öyle lanse ediliyor... Saadet

    YanıtlaSil
  9. Vallekum asselam, Saadet kardeşım!
    Allah barakat ve rahmetlık sana versın! Çok doğru yazdın sen. Söyle, sinin ailede hanımlar da öyle kapalı? Sız hangi mezheb takıp ediyorsunuz? email verirsin mektub sana yazım,inşAllah, çok sorum var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adsız için özel. Cevaplıyorum.

DUHA zamanı- bereket zamanı