DUHA zamanı- bereket zamanı

Sabah namazdan sonra DUHA süresi yazdım küçuk not kağtta, oğrenecem inşAllah.
Duha namazı da başlamak istiyorum. Sabah zamanı çok seviyorum ben. Çok bereketli zaman bence, Ahamdulilah!

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Kuşluk vaktine andolsun,
2.'Karanlığı iyice çöktüğü' zaman geceye,
3.Rabbin seni terk etmedi ve darılmadı.
4.Şüphesiz senin için son olan, ilk olandan (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır.
5.Elbette Rabbin sana verecek, böylece sen hoşnut kalacaksın.
6.Bir yetim iken, seni bulup da barındırmadı mı?
7.Ve seni yol bilmez iken, 'doğru yola yöneltip iletmedi mi?
8.Bir yoksul iken seni bulup zengin etmedi mi?
9.Öyleyse, sakın yetimi üzüp-kahretme.
10.İsteyip-dileneni azarlayıp-çıkışma.
11.Rabbinin nimetini durmaksızın anlat.

Burda dinlemek olur, bu süresi 93 numara. Ben en çok Saad Al Ghamdi nasıl okuyor seviyorum. Bu kadar temiz ses var, MashAllah, Baraku Allah!

Yâ Ebâ Hüreyre! Duhâ namazını terk etme! Cennet'in bir kapısı vardır ki, ona "Duhâ kapısı" derler. Bu kapıdan yalnız kuşluk namazı kılanlar girer. (Hadîs-i şerîf-Ey Oğul İlmihâli)

Günahları deniz köpüğü kadar olsa da iki rek'at duhâ namazına devâm eden kimsenin günâhları mağfiret olunur. (Hadîs-i şerîf-Şir'at-ül-İslâm)

Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Ey Ebû Zer! Bir kimse iki rek'at kuşluk (duhâ) namazı kılsa gâfillerden olmaz. Dört rek'at kılsa, zikredenlerden yazılır. Altı rek'at kılsa, şirk (Allahü teâlâya ortak koşma) dışında ona günâh ulaşmaz. On iki rek'at kılsa, Cennet'te ona bir ev yapılır." Ebû Zer (r.anh); "Yâ Resûlallah! Hepsini birden mi kılmalı?" dedi. "Ayrı ayrı olsa da olur" buyurdu. (Hadîs-i şerîf-Gunye)

Mekke'nin fethedildiği gün, Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem, hazret-i Ali'nin kızkardeşi Ümmühânî'nin (r.anhümâ) evinde gusül abdesti alıp, sekiz rek'at duhâ namazı kıldı. (Abdülkâdir Geylânî)

Duhâ, yâni kuşluk vakti hiç olmazsa iki rek'at namaz kılmak lâzımdır. Teheccüd (gece namazı) ve duhâ (kuşluk) namazlarının en çoğu on iki rek'attir. (İmâm-ı Rabbânî)

Duhâ namazı kılanlar âhiret şehîdi olurlar. (İbn-i Âbidîn)

Her kim duhâ namazını iki veya dört rekat kılarsa, zâkirler (zikredenler, Allahü teâlâyı ananlar) zümresine yazılırlar. Altı veya sekiz rekat kılsa, sıddıklar zümresine yazılır. Bu vakitte kazâ namazı kılan, hem borcundan kurtulur, hem de bu sevâblara kavuşur. (Süleymân bin Cezâ)

Yorumlar

  1. Ne güzel bir paylaşım. Allah razı olsun. Namazlarınızda kendim adınada özel dua istiyorum. Şimdiden çoook teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. sana da maşaallah Latife.. ne temiz bir müminsin...ve Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  3. Deli Anne, sadece Allah va taala bilir bizim kalper... gerçekten kalbimda çok sıkıntısı var...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel mesajlar paylaşıyorsun yüreğine sağlık.Allah kalbini ferahlatsın inşallah.
    Ankaradakilerle buluşma fikrin çok güzelmiş keşke bende oralarda olsaydım böyle anlamlı buluşmaları kaçırmak istemezdim.inşallah gönlüne göre bir topluluk bulursun.

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel bir blog olmus burasi:) Paylasim icin thanks,blogu okuyunca aklima arkadasim geldi burada Musluman olmus bir Rus arkadasimiz var esi Turk O henuz senin kadar guzel Turkce konusamiyor ama masallah cok gayretli ogrenme hususunda.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. İç ses, hepsi kısmet. Birazdan sonra benim arkadeş gelir inşAllah, bugun onun eşi askerlik biterdi Alhamdulilah, ben birtane daha azerbaydcan kadın budum, inşAllah yaparız öyle topluluk )))

    New york tan, Hoşgeldiniz! ben de senin rus arkadaş ile tanişmak severim! Benim skype onu vereceksin iyi olur ))) latifecan

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel yazmışsın Allah razı olsun. Allah namazlarımızı kabul etsin inşallah. Seni tebrik ediyorum. Herşey gönlünce olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Duha namazının rahmet ve bereketinin %70 ne dünyada yaşanırmış zaten, hakikaten de öyle.

    Bazı bilğiler tekrarlanınca çok güzel oluyor...

    Selam ve muhabbetle!

    YanıtlaSil
  9. latifecigim bir suredir bloguna giremiyordum kapattin sandim yeniden paylasimlarini gormek cok guzel ...RABBiM namazlarimizi ve tum ibadetlerimizi makbul olanlardan eylesin insaallah BAHARAT HANIM

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adsız için özel. Cevaplıyorum.